Over Super van Lopik

Boodschappen doen met een rekenmachine. Voor mensen met een minimuminkomen is dit de dagelijkse realiteit. Elke dag opnieuw. Want er is geen geld om groot in te slaan. Inkopen moeten nauwkeurig worden afgewogen. Met een totaal budget van 40 euro per week is het soms letterlijk op een houtje bijten om rond te kunnen komen.

Super Van Lopik biedt hulp. De sociale kruidenier in Vlaardingen waar minima 50% besparen op hun boodschappen. Dat betekent meer boodschappen kunnen doen voor een volwaardige maaltijd en ruimte in het budget. Ruimte die nodig is om actief deel te kunnen nemen aan de samenleving. Een schooluitje dat betaald kan worden, lid worden van een sportvereniging, een knipbeurt of een paar schoenen kunnen kopen.

Het aanbod van Super van Lopik is vergelijkbaar met een gewone supermarkt (met uitzondering van alcohol en tabak). En dat is nou juist het idee. Gewoon boodschappen kunnen doen zonder altijd te kort te komen.

Anders dan bij de Voedselbank waar je het moet doen met wat je krijgt.

Mensen uit Vlaardingen met een aantoonbaar minimuminkomen winkelen met een kortingspas. Super Van Lopik wil een echte buurtsuper zijn. Voor iedereen. Mensen die meer te besteden hebben betalen iets meer.

Onze missie is duidelijk: “Meer voor minder” daar staan we voor. Dat doen we niet alleen. Super Van Lopik heeft partners die bijdragen aan de doelstelling als leveranciers of investeerders.

De sociale kruidenier is een initiatief van Coöperatie Vlaardingen Werkt.